Добре дошли в моя малък вълшебен свят от картини, изработени с техниката скулптурна живопис

Онлайн магазин за скулптурна живопис и визуални изкуства 

Винаги се пита кога е дошло вдъхновението за творчество

         За себе си мога да кажа, че то ме преследва още от дете, когато тайно се качвах на някое дърво, а после и на покрива на къщата ни, за да видя залеза и не исках да мигам, а, ако може напълно да се потопя в него. Фантазирах и си създавах свят от красиви картини и изящни творения... И по-нататък, каквото и да правех, исках да се отличавам, всичко да бъде като лично мое продължение. Дори сега, основната ми работа да е свързана с изчисления по определени правила и изготвяне на експертизи, дори, сякаш да няма място за творчество, все се опитвам да вложа нещо от себе си.
         А изживяването на някакво чувство и представянето му пред публика започна за мен още в школата по акордеон, в която ме записаха моите родители, продължи в кръжока по художествено слово и поезия, а преди години се запознах със синтезатора, който си купих, за да си припомня нотите и мелодиите, които обичам. Рисуването ли? И то, и всичко си върви с мен и досега. И всяко си идваше със своя „мелодия“, когато Времето си решаваше. Аз му се доверявах и вярвах на интуицията и вътрешния си глас. 

         Най-напред трябваше да премина през Времето на отдаденост, за да науча децата си сами „да летят“. Време, богато на житейски чувства, емоции и майчина любов, несравнима, непрежалима, стояща там Горе, над всичко! Не се сърдех, че в това Време имаше мнооого „трябва“ и почти не чувах собствения си глас. Но, усещах и предвкусвах Времето, което ме очакваше.
        „Ловец на изгреви“ – единствената ми стихосбирка досега - представи пред света само някои от избраните ми стихове през годините, но точно тези, които исках да споделя с близките и приятелите си. „Всяко нещо с Времето си“, казал го е мъдрецът. Позволих на Времето да ме обича, доверявах му се, отвръщах му с наслада, удоволствие и благодарност.
         Времето, колкото ни е отредено, е щедро и благодатно във всяка възраст и То ми позволи да бъда тук, сега, с отговорност пред вас – ценители и критици, да ви допусна без да се страхувам в моя малък вълшебен свят. Добре сте дошли приятели, отблизо и отдалече!

         Позволете на Времето да ви обича и то ще ви се отблагодари! 

Галина Лозева